vrijdag 30 augustus 2013

Haak je eigen Kerststal

Haak je eigen kerststal

 
Het is natuurlijk nog lang geen kerst, maar ik wil jullie jullie er toch allemaal attent op maken, dat het nieuwe boekje van Christel Krukkert uit is! Ik heb het boekje zelf nog niet in huis, maar hij staat zeker wel op mijn verlanglijstje.
 
Hier de voorkant!
 
 
Prachtig toch?
 
Een hele fijn weekend alvast allemaal.
 

woensdag 28 augustus 2013

Brocante Spekkast

Brocante Spekkast

Zoals jullie misschien al hebben gelezen, vind ik het ook erg leuk om meubeltjes op te knappen. Afgelopen weekend ben ik druk bezig geweest met een grenen spekkast. De kast was gelakt, maar er zaten veel beschadigen op de kast. Dus moest er nieuw laagje verf over heen. Ik ben super blij met het resultaat en ik vind het ook daarom erg leuk om het met jullie te delen.

Ik heb de kast geverfd met Annie Sloan verf. In de kleuren Old White en Country Grey. De kast heb ik eerst één keer helemaal geverfd met Country Grey en vervolgens heb ik de binnenkant daar nog een keer mee gedaan. De buitenkant heb ik daarna twee keer met Old White geverfd. Ik vind zelf de kleuren combinatie prachtig!


Na het verven was het werk alleen nog niet gedaan. Ik ben toen begonnen met het meubel licht op te schuren bij de randjes, waardoor het er wat ouder uitziet. En toen begon het echte werk. De kast moest nog in de wax gezet worden. Ik gebruikte hiervoor de Clear Wax van Annie Sloan.
Voor het verven gebruikte ik een platte brede acryl kwast en om de wax in te smeren gebruikte ik een katoenen doek.

Zoals jullie misschien al wel hebben gezien, liggen er bolletjes garen in de kast. Ik heb deze kast omgedoopt als mijn garen kast. Op het moment ligt de hele woonkamer vol met garen, haaknaalden en projectjes (komt jullie misschien wel bekend voor?) en nu kan ik alles mooi opbergen in de kast.

Een hele fijne middag allemaal, Jolien



dinsdag 27 augustus 2013

Het Maybelle Flower Square patroon is vertaald!

Het Maybelle Flower Square patroon is vertaald!

  

Een tijdje geleden had ik het al gehad over het prachtige Maybelle Flower Square patroon van My Rose Valley. Deze wilde ik voor jullie gaan vertalen naar het Nederlands. En hij is af! Eerst is het de bedoeling dat je een Maybelle Flower maakt. Dat patroon kan je hier en hier vinden. Als je die af hebt, kan je beginnen met de eerste toer van de square.  
Ik heb wat foto’s voor jullie gemaakt, om het misschien wat te verduidelijken. Onder de foto’s staat dan het geschreven patroon.


 
  
 TOER 1:


Begin met nieuw garen bij het middelste stokje van een blaadje en haak 5 lossen.
(Haak een half stokje in het gedeelte tussen 2 blaadjes, 4 lossen, vaste in het middelste stokje van het volgende blaadje, 4 lossen) herhaal dit tot en met het eind van de toer. Halve vaste in de eerste losse op het middelste stokje van het eerste blaadje.


TOER 2:

 
Halve vaste in de eerste kettingruimte, 2 lossen, maak 3 halve stokjes in dezelfde kettingruimte (in totaal 4 halve stokjes), 1 losse, 4 halve stokjes in de volgende kettingruimte, 1 losse.

Nu beginnen we met de hoek; (1 half stokje in de volgende kettingruimte, gevolgd voor 2 stokjes en 2 dubbele stokjes in dezelfde  kettingruimte, 2 lossen, 2 dubbele stokjes in de volgende kettingruimte, gevolgd door 2 stokjes en 1 half stokje in dezelfde kettingruimte. Haak 1 losse, 4 halve stokjes in de volgende kettingruimte, 1 losse, 4 halve stokjes in de volgende kettingruimte, 1 losse) 3x.

Haak 1 half stokje in de volgende kettingruimte, gevolgd door 2 stokjes en 2 dubbele stokjes in dezelfde kettingruimte, 2 lossen, 2 dubbele stokjes in de volgende kettingruimte, gevolgd door 2 stokjes in 1 half stokje in dezelfde kettingruimte, 1 losse. Sluit de toer met een halve vaste in de tweede losse van het begin van de toer.
 
 
TOER 3:


Haak 2 lossen, maak 2 halve stokjes in de volgende 2 steken, sla 1 steek over, haak 1 stokje in de kettingruimte, (sla 1 steek over, 3 halve stokjes in de volgende 3 steken, haak 1 stokje in de kettingruimte, 4 halve stokjes in de volgende 4 steken, sla 1 steek over, haak 2 stokjes in de kettingruimte,  2 lossen, haak weer 2 stokjes in dezelfde kettingruimte, sla 1 steek over, 4 halve stokjes in de volgende 4 steken, haak 1 stokje in de kettingruimte. Haak 3 halve stokjes in de volgende 3 steken, sla 1 steek over, haak 1 stokje in de kettingruimte) 3x.

Sla 1 steek over, maak 3 halve stokjes in de volgende 3 steken, 1 stokje in de kettingruimte, 4 halve stokjes in de volgende 4 steken, sla 1 steek over, maak 2 stokjes in de kettingruime, 2 lossen, 2 stokjes in dezelfde kettingruimte, sla 1 steek over, maak 4 halve stokjes in de volgende 4 steken, 1 stokje in de kettingruimte. Sluit de toer met een halve vaste in de tweede losse van het begin van de toer. Hecht af.


En je eerste Maybelle Flower Square is af!

 
  


 

donderdag 22 augustus 2013

Nieuw Garen en een Schaapje

 

Nieuw Garen en een Schaapje



 
Eergisteren heb ik heerlijk lopen snuffelen bij Echtstudio. Ik wilde wat bolletjes Drops Paris meenemen. Ik heb er nog niet zoveel mee gehaakt, maar ik moet zeggen dat ik het heel prettig garen vind om mee te werken. Zelf vind ik de kleuren echt prachtig. Het was daarom ook niet makkelijk om te kiezen.
 
 
Ik zou voor jullie even de kleurtjes op een rijtje zetten.
 
Lichtgeel - nummer 19
Pistache - nummer 39
Licht IJsblauw - nummer 29
Donkerbeige - nummer 26
Licht oudroze - nummer 59
Pastelroze - nummer 58
Lichtpaars - nummer 05
Donker oudroze - nummer 60
Licht roze - nummer 20
Roze - nummer 33
Vanillegeel - nummer 35
Roestrood - nummer 37
 
Als iemand interesse heeft in een goede kleurechte foto van één of meerdere kleuren, laat het dan even weten!
 
 
En nu het Schaapje! Ik kwam dit schattige schaapje tegen en ze was zo zacht. Ik moest haar ook maken. Helaas verkochten ze niet meer het garen waarvan dit schattige schaapje was gemaakt. Dus ik ging opzoek naar vervangers! Ik ben uitgekomen op Drops Paris voor het snoetje en de pootjes en Phildar Neige voor het wollige lijfje! Tot nu toe ben ik hartstikke tevreden de keuze. Ik haak beide garen met haaknaald 4,5. Het patroontje is trouwens van Christel Krukkert en je vindt het hier.
 
Hier een fotootje van Work in Progress.
 
 
 
Als dit schatje af is, plaats ik er zeker een foto van.
 
 

woensdag 14 augustus 2013

Maybelle Flower Patroon

Maybelle Flower Patroon

 
 
 
Een tijdje terug kwam ik deze prachtige gehaakte bloemen tegen op internet. Het patroon is van 6ichthusfish. Ik heb meteen leuke kleuren garen gepakt en er wat gehaakt. Ik dacht in eerste instantie dat ze misschien leuk zouden zijn als onderzetters, maar daar zijn ze helaas net wat te klein voor uitgevallen. Ik heb zelf Catania/Phildar met haaknaald 2 ,5 gebruikt. Dus als je ze als onderzetter wil gebruiken, kan je beter net wat dikker garen pakken. Ik heb trouwens voor jullie het patroon vertaald naar het Nederlands. Je kan het patroon hier onder vinden.
 


Maybelle Flower Patroon.

 
Begin met een opzetlus en haak 10 lossen. Maak de 10de losse en de 1ste losse aan elkaar met een halve vaste. Je hebt nu een ring gemaakt.
Toer 1:
3 Lossen (telt als 1 stokje), 23 stokjes in de ring (=24 stokjes). Halve vaste in de 3de losse.

Toer 2:
5 Lossen, mis 2 stokjes, vaste in het volgende stokje, (4 lossen, mis 2 stokjes, vaste in het volgende stokje) x7. Halve vaste in de 1ste losse.
 
Toer 3:
Halve vaste in de eerste kettingruimte, 3 lossen (telt als 1 stokje), 1 stokje in dezelfde kettingruimte, 2 lossen, 2 stokjes in dezelfde kettingruimte. (1 Losse, 2 stokjes in de volgende kettingruimte, 2 lossen, 2 stokjes in dezelfde kettingruimte) x7, 1 losse. Halve vaste in de 3de losse.
 
Toer 4:
Halve vaste in het volgende stokje, halve vaste in de kettingruimte, 3 losse (telt als 1 stokje), 6 stokjes in dezelfde kettingruimte, vaste in de volgende kettingruimte. (7 Stokjes in de volgende kettingruimte, vaste in de volgende kettingruimte) x7. Halve vaste in de 3de losse. Hecht af.

Ik heb dit patroon dus niet zelf ontworpen. Het origineel kan hier vinden.


 
 
Toen ik nog wat verder ging snuffelen op het internet, kwamen er in één keer Maybelle Flower Squares langs. Die moest ik natuurlijk ook maken! Ik heb er nu een paar af, maar heb nog geen flauw idee wat het moet gaan worden. Misschien een dekentje of een tasje. We zullen het wel zien. De Maybelle Flower Squares zijn in ieder geval super om te haken.
Op het moment ben ik bezig met het vertalen van de Maybelle Flower Square. Dus over een tijdje kan je die ook vinden op mijn blog.
 
 

maandag 12 augustus 2013

Kleurige Onderzetter

 Kleurige Onderzetter

 
 


Jullie weten natuurlijk al dat ik bezig ben met een granny square deken, maar ondertussen ben ik ook wel bezig met wat kleinere projectjes. Zo kwam ik een mooie onderzetter tegen op het blog Made in K-town. Ik ben meteen aan de slag gegaan. Hij is na mijn smaak net iets te geworden, maar ik vind het nog steeds een prachtige onderzetter.

Als er interesse is in een vertaling, laat het dan weten.


 
 

vrijdag 9 augustus 2013

Eerste Berichtje!

Eerste Berichtje!

 
Ik zat al een tijdje te twijfelen, maar ik ben nu toch maar begonnen met een blog. Er moet nog veel aan mijn blog gebeuren, dus er zou nog wel het één en ander gaan veranderen. Ik wil al wel graag een foto plaatsen van mijn projectje. Laat die 'je' eigelijk maar weg, want voor een beginnende haakster, is dit geloof ik best wel een groot project. Hier de foto. De volgende keer krijgen jullie wat meer informatie.