donderdag 31 oktober 2013

Nieuw projectje!

 

Nieuw projectje!

 

Op het moment ben ik hier dus mee bezig, een zacht dekentje van Stylecraft Special DK garen.
Ben er een week druk mee geweest en toen kon ik niet meer verder, want het garen was helaas op.
Als het goed is komt vandaag het pakketje na een weekje wachten!
 
De volgende keer meer.
 
Groetjes!


dinsdag 22 oktober 2013

Fuzzy is klaar!

Fuzzy is klaar!

 
 
 Het lieve grote harige konijntje uit het boekje "Amigurumi & Forest Friends" is eindelijk af. Het was een flink karwei, maar wat was het het waard. Hij steelt echt de show in huis. Ik heb Fuzzy gehaakt met Brazilia garen en haaknaald 4,0. Voor de voetzooltjes heb ik Drops Paris gebruikt. Met een paar paddenstoeltje erbij vind ik het echt een leuk herfst konijn (al past hij ook wel echt bij pasen).

 
Wil jij ook zo'n leuk konijn maken? Je kan hier het patroon kopen.
 
Geniet van het lekker weer vandaag!

dinsdag 15 oktober 2013

Van alles en nog wat...

Van alles en nog wat . . .

 
 
Op het moment ben ik van alles en nog wat aan het haken.. Ik ben bezig met een harig konijn, een wollig schaap en uitprobeersel voor een deken.

 
Ik heb ook nog een foto van een prachtige shawl die gehaakt is door mijn moeder. Mijn moeder heeft hetzelfde patroon gebruikt als mij. De shawl is gehaakt met Drops Big Delight 06 herfstbos.
 
 
Deze keer alleen wat fotootjes dus.
 
Hele fijne middag allemaal!

donderdag 10 oktober 2013

Shawl

Shawl

 
Afgelopen weekend heb ik deze shawl gehaakt.
 
 
Ik heb de shawl gehaakt met Drops Big Delight. Erg leuk garen. Het wisselt elke keer heel mooi en geleidelijk van kleur. Ik heb 2 bollen gebruikt (en heb nog een halve bol over ongeveer). Ik haakte de shawl met haaknaald 5,5. De kleur van het garen is frambozentaart nummer 14
  
Het is een erg makkelijk patroontje. Je zet eerst een hele lange lossenketting op. Ik heb er zelf 290 gehaakt. Het is in ieder geval belangrijk dat je een even aantal hebt, anders komt het patroon niet meer uit. Als je je 290 lossen hebt, maak je er een ring van door een halve vaste te maken in de eerste losse. Het is heel belangrijk dat er geen draai inzit.
 
TOER 1:
Nu haak je 3 l. Dat is je eerste stokje. Vervolgens haak je nog een l. *Sla 1 losse over en maak in de volgende dan een stokje, haak 1 l.* Herhaal *-* net zolang tot dat je helemaal rond bent.
Nu ga je de toer sluiten. Dit doe je door een halve vaste te maken in de 3de l en een halve vaste te maken in de kettingruimte.
 
TOER 2:
Nu herhaal je eigenlijk de hele tijd de eerste toer. Net zolang tot dat je je shawl lang genoeg vindt.
 
  
 
Succes!

vrijdag 4 oktober 2013

Koe en Ezel!

Koe en Ezel!

 
 
Zijn het geen schatjes? De koe hebben jullie in mijn vorige post natuurlijk al gezien, maar ik vond dat hij nog wel een keer in het zonnetje gezet mocht worden.
 
Dus bij deze:
 
 
 En hier dan ezel. Ik vind het zelf echt een geweldig patroon.
 

 
Ik heb voor het ezeltje een halstertje erbij gehaakt. Staat haar best goed, vinden jullie niet?

 
De patronen komen uit het boekje "Haak je eigen kerststal" van Christel Krukkert. Ik heb ze gehaakt met Phildar Coton 3 en Catania en haaknaald 2,5.
 
Fijne dag allemaal.