woensdag 28 augustus 2013

Brocante Spekkast

Brocante Spekkast

Zoals jullie misschien al hebben gelezen, vind ik het ook erg leuk om meubeltjes op te knappen. Afgelopen weekend ben ik druk bezig geweest met een grenen spekkast. De kast was gelakt, maar er zaten veel beschadigen op de kast. Dus moest er nieuw laagje verf over heen. Ik ben super blij met het resultaat en ik vind het ook daarom erg leuk om het met jullie te delen.

Ik heb de kast geverfd met Annie Sloan verf. In de kleuren Old White en Country Grey. De kast heb ik eerst één keer helemaal geverfd met Country Grey en vervolgens heb ik de binnenkant daar nog een keer mee gedaan. De buitenkant heb ik daarna twee keer met Old White geverfd. Ik vind zelf de kleuren combinatie prachtig!


Na het verven was het werk alleen nog niet gedaan. Ik ben toen begonnen met het meubel licht op te schuren bij de randjes, waardoor het er wat ouder uitziet. En toen begon het echte werk. De kast moest nog in de wax gezet worden. Ik gebruikte hiervoor de Clear Wax van Annie Sloan.
Voor het verven gebruikte ik een platte brede acryl kwast en om de wax in te smeren gebruikte ik een katoenen doek.

Zoals jullie misschien al wel hebben gezien, liggen er bolletjes garen in de kast. Ik heb deze kast omgedoopt als mijn garen kast. Op het moment ligt de hele woonkamer vol met garen, haaknaalden en projectjes (komt jullie misschien wel bekend voor?) en nu kan ik alles mooi opbergen in de kast.

Een hele fijne middag allemaal, Jolien8 opmerkingen:

 1. Wat een mooie kast! En wat toevallig dat je deze kleuren hebt gebruikt. Ik ga mijn boekenkast schilderen en heb daar ook dezelfde kleuren voor uitgezocht. De binnenkant wordt ook country grey en de buitenkant ook old white.
  Het is een beetje moeilijk te zien op de foto hoe de kleur er aan de binnenkant uit ziet. Ik hoop dat country grey bij mijn bruine en grenen meubelen past? want ondanks de naam country grey is het toch geen grijs he?

  Groetjes, Monique

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk en toevallig zeg! Country grey, is meer bruinig grijs. Het is niet echt grijs.

   Groetjes Jolien

   Verwijderen
 2. He Jolien, bedankt voor je reactie.
  Ik ben met een foto van mijn interieur naar de winkel gegaan waar ze Annie Sloan verkopen en zij adviseerde mij die kleuren. Dus ga ik er maar van uit dat het goed is.
  Ik schreef hierboven dat ik de buitenkant wit doe maar het moet andersom omdat ik een witte muur heb is het beter dat ik de binnenkant van de kast dan wit doe en de buitenkant country grey.

  Groetjes, Monique

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben erg benieuwd hoe het eruit gaat zien. Wanneer ga je beginnen met de grote klus?

   Groetjes Jolien

   Verwijderen
  2. Ik denk van de winter. Moet eerst de verf nog in huis halen. Maar als het af is laat ik het zeker op mijn blog zien.

   Groetjes, Monique

   Verwijderen
  3. Dan zie ik de foto's wel verschijnen.

   Groetjes Jolien

   Verwijderen
 3. Prachtige kast. De Annie Sloan-verven zijn super. Dat is aan jouw kast te zien.

  Geniet fijn van de mooie kast, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je reactie. Verf van Annie Sloan is erg fijn inderdaad.

   Groetjes Jolien

   Verwijderen