dinsdag 27 augustus 2013

Het Maybelle Flower Square patroon is vertaald!

Het Maybelle Flower Square patroon is vertaald!

  

Een tijdje geleden had ik het al gehad over het prachtige Maybelle Flower Square patroon van My Rose Valley. Deze wilde ik voor jullie gaan vertalen naar het Nederlands. En hij is af! Eerst is het de bedoeling dat je een Maybelle Flower maakt. Dat patroon kan je hier en hier vinden. Als je die af hebt, kan je beginnen met de eerste toer van de square.  
Ik heb wat foto’s voor jullie gemaakt, om het misschien wat te verduidelijken. Onder de foto’s staat dan het geschreven patroon.


 
  
 TOER 1:


Begin met nieuw garen bij het middelste stokje van een blaadje en haak 5 lossen.
(Haak een half stokje in het gedeelte tussen 2 blaadjes, 4 lossen, vaste in het middelste stokje van het volgende blaadje, 4 lossen) herhaal dit tot en met het eind van de toer. Halve vaste in de eerste losse op het middelste stokje van het eerste blaadje.


TOER 2:

 
Halve vaste in de eerste kettingruimte, 2 lossen, maak 3 halve stokjes in dezelfde kettingruimte (in totaal 4 halve stokjes), 1 losse, 4 halve stokjes in de volgende kettingruimte, 1 losse.

Nu beginnen we met de hoek; (1 half stokje in de volgende kettingruimte, gevolgd voor 2 stokjes en 2 dubbele stokjes in dezelfde  kettingruimte, 2 lossen, 2 dubbele stokjes in de volgende kettingruimte, gevolgd door 2 stokjes en 1 half stokje in dezelfde kettingruimte. Haak 1 losse, 4 halve stokjes in de volgende kettingruimte, 1 losse, 4 halve stokjes in de volgende kettingruimte, 1 losse) 3x.

Haak 1 half stokje in de volgende kettingruimte, gevolgd door 2 stokjes en 2 dubbele stokjes in dezelfde kettingruimte, 2 lossen, 2 dubbele stokjes in de volgende kettingruimte, gevolgd door 2 stokjes in 1 half stokje in dezelfde kettingruimte, 1 losse. Sluit de toer met een halve vaste in de tweede losse van het begin van de toer.
 
 
TOER 3:


Haak 2 lossen, maak 2 halve stokjes in de volgende 2 steken, sla 1 steek over, haak 1 stokje in de kettingruimte, (sla 1 steek over, 3 halve stokjes in de volgende 3 steken, haak 1 stokje in de kettingruimte, 4 halve stokjes in de volgende 4 steken, sla 1 steek over, haak 2 stokjes in de kettingruimte,  2 lossen, haak weer 2 stokjes in dezelfde kettingruimte, sla 1 steek over, 4 halve stokjes in de volgende 4 steken, haak 1 stokje in de kettingruimte. Haak 3 halve stokjes in de volgende 3 steken, sla 1 steek over, haak 1 stokje in de kettingruimte) 3x.

Sla 1 steek over, maak 3 halve stokjes in de volgende 3 steken, 1 stokje in de kettingruimte, 4 halve stokjes in de volgende 4 steken, sla 1 steek over, maak 2 stokjes in de kettingruime, 2 lossen, 2 stokjes in dezelfde kettingruimte, sla 1 steek over, maak 4 halve stokjes in de volgende 4 steken, 1 stokje in de kettingruimte. Sluit de toer met een halve vaste in de tweede losse van het begin van de toer. Hecht af.


En je eerste Maybelle Flower Square is af!

 
  


 

4 opmerkingen:

 1. De Maybelle Flower is mooi en fijn dat je ons linked naar de vertaling. Het vierkant is ook prachtig. Dank je wel voor de vertaling.

  Fijne dag, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geen dank! Ik vind zelf een erg leuk patroon, dus deel het graag met anderen. :)

   Groetjes Jolien

   Verwijderen
 2. Het is en mooi patroon ,en ik moest even puzzelen bij toer twee ik had het verkeerd gelezen maar het is goed gekomen.
  Bedankt voor het mooie patroon.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn dat het is gelukt. Wat heb je van de squares gemaakt?

   Groetjes Jolien

   Verwijderen